Schiltz

De oplossing voor uw opzoeking van normonderdelen, industriële verlichting en onderdelen voor machines

Wie zijn wij?

Ontdek hieronder een kort overzicht van de geschiedenis van onze bedrijf.

               

Een beetje geschiedenis...

1954
pres-1954.jpg
   

Het avontuur begint in 1954, wanneer Julien Schiltz, de oprichter, zijn eigen technisch bureau opent, actief in de staalindustrie en de metallurgie.

   
1960
pres-1960.jpg

Met de jaren 1960 – 1965 steekt evenwel een nieuwe en tevens veelbelovende sector het hoofd boven water : de transformatie van kunststoffen. Julien besluit het roer om te gooien en wendt de steven van zijn scheepje naar deze nieuwe horizonten.  Gezien de problemen in de staalindustrie en in de gieterijen waren « nieuwe klanten » noodzakelijk. Hij wordt tevens een pionier voor de « standaardonderdelen » voor spuitmatrijzen. Het bureau telt nu 10 personen en verhuist naar Oudergem, een gemeente in het zuiden van Brussel.

   
1970
   
pres-1970.jpg

Rond 1970, breidt het gamma nog meer uit. Met een verkoopsprogramma van hef- en transporttoestellen, opent de volledige Belgische industriële markt zich voor Schiltz.

   
1974
pres-1974.jpg

1974 ziet de intrede van de eerste zoon, Bertrand, in de firma. Hij ontwikkelt op intensieve wijze het programma normcomponenten. Talrijke catalogi worden geboren, steeds moderner en altijd weer completer. Eveneens in deze periode ziet Julien de gelegenheid om een werkplaats voor precisiemechaniek (MECARAL) aan te schaffen. Hij lenigt hiermee specifieke noden van klanten. Robert, tweelingbroer van Bertrand, bekommert zich om het beheer van dit atelier.

   
1980
pres-1980.jpg

In 1980 geeft Didier, derde zoon, een nieuwe impuls : voor de « grote dossiers » houdt de firma het geheel van de verwezenlijkingen in eigen handen. Schiltz biedt nu volledige inrichtingen aan met inbegrip van eigen montage en facturatie.

   
1986
pres-1986.jpg

Een nieuwe gelegenheid stelt zich in 1986 : de import van laadkaai-uitrustingen « STERTIL », gefabriceerd in Nederland onder Amerikaanse licentie (KELLEY). Het beploegen van deze nieuwe akker vereist echter ook het vrijmaken van nieuwe ruimten en de aanschaf van montage-materieel. De beslissing tot het investeren in Sint-Agatha-Berchem, een gemeente in het noorden van Brussel wordt genomen.

   
1990
pres-1990.jpg

De inwijding in nieuwe en rationele gebouwen vindt plaats in 1990. Alle activiteiten worden daar gecentraliseerd en deze operatie gaat bovendien gepaard, met de aankoop enerzijds van een nieuwe activiteit van mechanische productie (AFEM) en anderzijds, van de firma OFI, eigenaar van de gronden en van de oude gebouwen. Schiltz verandert in een N.V. en OFI wordt verheven tot de status van « technologische pool ».

   
1997
pres-1997.jpg

In 1997 wordt een nadrukkelijke inspanning gedaan op de export naar Frankrijk door de oprichting van Schiltz Frankrijk en de overname van SOTIC een plaatbewerkingsbedrijf in het departement van de Oise.

   
2001
pres-2001.jpg

De firma TECSI wordt in 2001 opgericht. Deze firma verzorgt voornamelijk voor de montage- onderhoud- en engineeringactiviteiten van de groep.

   
2004
pres-2004.jpg

In 2004 viert de firma haar 50-jarig bestaan. Personeelsleden. nemen de complete animatie van deze feestdag op zich tot groot plezier van alle deelnemers.

   
2007
pres-2007.jpg

Na het overlijden van Julien, in 2006, blijven de principes, die hij zijn ganse leven gevolgd heeft, in acht genomen: het zich voortdurend in vraag stellen, aanpassingsvermogen, zin in evolutie.  Wij volgen met zijn allen zijn stelregel: « VO-TRAV-OR-SOUR » Volonté, Travail, Ordre, Sourire (wilskracht, orde en werklust met de glimlach).

   
2014
pres-2014.jpg

Nieuw adres – Schiltz vestigt zich in de Nestor Martinstraat 315-319 in dezelfde Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem. Voordeel : deze nieuwe site biedt een grotere stockageruimte en ook de mogelijkheid te investeren in 7 moderne stockagetorens "Lean Lift"©.

   
   

SCHILTZ maakt deel uit van de   logo_OFI.jpg groep..